








Lapkričio 20d.
Visos rezervacijos atliekamos per „TableIn“ platformą.
Jei turite papildomų klausimų – susisiekite su mumis telefonu
+370 652 27 472.
19:00val - 22:00val
Mamma Kitchen Stories
V. Putvinskio g. 53, Kaunas
Renginio kaina apima trijų patiekalų degustacinę vakarienę, dvi taures Beaujolais vyno ir someljė Daniel Tur pasakojimą apie Beaujolais kultūrą.


Rudens skonių istorija iš
Prancūzijos širdies
Šefo pasitikimas
Ruginė duona, plaktas sviestas
Trijų patiekalų degustacinė vakarienė, įkvėpta Prancūzijos Beaujolais regiono. Skoniai, kurie pasakoja apie sezoną, vietą ir lėtą buvimą prie stalo.
Užkandis
Grilyje keptos morkos, ožkos sūrio putėsiai, spanguolės meduje, sėklų granola
Pagrindinis Patiekalas
Antienos filė, troškinti mėlynieji kopūstai, bulvių ir moliūgų kremas, raudono vyno padažas
Beaujolais kultūra
Beaujolais – natūralaus vyno lopšys, vieta, kur gimė judėjimas, sugrąžinęs vynui sielą. Tai istorija apie paprastumą, pagarbą žemei ir tikėjimą, kad tikras skonis gimsta iš žmogaus ir gamtos santykio.
Daniel Tur


Desertas
Šokoladiniai ledai, juodieji serbentai, spraginti grikiai
Naked Noah įkūrėjas, someljė ir natūralaus vyno filosofijos puoselėtojas. Vakaro metu jis pasidalins pasakojimais apie Beaujolais kultūrą ir jos vietą šiandienos gastronomijoje.


Patirtis
Patirkite vakarą, kuriame susipina istorijos ir skoniai atvykę iš Prancūzijos. Išgirsite pasakojimus apie Beaujolais kultūrą ir pajusite, kuo gyvena šis regionas šiandien.




Beaujolais – nuo tradicijos iki šiuolaikinės filosofijos
Didžiąją žmonijos istorijos dalį vynas buvo gaminamas taip, kaip gamta leido – be chemijos, be laboratorijų, be „pagerinimų“. Tūkstančius metų žmonės fermentavo vynuoges natūraliai, pasitikėdami laiku, oru ir savo rankomis. Tai buvo gyvas produktas – vynuogė, žmogus ir žemė viename.
XX amžiuje, ypač po Antrojo pasaulinio karo, pasaulis pasuko pramonės ir efektyvumo keliu. Žemės ūkis tapo priklausomas nuo chemijos, o vynas – nuo technologijų. Stabilumas ir vienodumas pakeitė tikrumą ir savitumą. Į vyną pradėta dėti priedų, siekiant kontroliuoti aromatą, spalvą, skonį.
Taip buvo prarastas ryšys su vieta ir žmogaus darbu – tai, kas šimtmečiais kūrė jo esmę.
Aštuntajame dešimtmetyje Beaujolais regione gimė tylus pasipriešinimas. Čia vyndariai, tokie kaip Jules Chauvet, Marcel Lapierre ar Jacques Néauport, nusprendė grįžti prie šaknų – leisti vynuogei kalbėti pačiai. Be sieros, be filtracijos, be chemijos. Jie nebesiekė tobulumo – siekė gyvybės. Taip gimė natūralaus vyno judėjimas, kuris iš Beaujolais išplito po visą pasaulį.
Šiandien Beaujolais tebėra gyvo požiūrio į kūrybą ir žemę simbolis. Tai vieta, kur paprastumas tapo vertybe, o pagarba vietai ir sezonui – filosofija. Ši dvasia artima ir Daniel Tur – Naked Noah įkūrėjui, someljė ir natūralaus vyno kultūros pasakotojui.
Jis atstovauja žmonėms, kurie tiki, kad skonis ir istorija gimsta iš žmogaus santykio su žeme. Jo požiūris – ne apie technologijas ar tobulumą, o apie laiką, sezoniškumą ir žmogų, kuris kuria sąmoningai.
Šio vakaro metu išgirsite istorijas apie Beaujolais kultūrą, apie tai, kaip iš mažų kaimų ir kalvų kilo judėjimas, pakeitęs požiūrį į vyną ir maistą. Patirsite skonius, atvykusius iš Prancūzijos, ir sužinosite, kodėl Beaujolais visame pasaulyje vadinamas natūralaus požiūrio į gyvenimą lopšiu.
Tai vakaras apie tikrumą, sezoną ir žmogų, kuris nekuria masiškai, o leidžia dalykams būti tokiais, kokie jie yra – gyvais.




Mamma Kitchen stories
V. Putvinskio g. 53, Kaunas (BLC)
© 2024. All rights reserved.


mks@labaiskanu.lt